Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu -->

torsdag 5 januari 2017

Sockan börjar valpskola



Sockan börjar valpskola handlar om Levi och Lo som bor granne med Tiger som brukar hjälpa djur. En dag när Levi och Lo kommer förbi är Tiger upptagen och tycker att dem ska använda sin fantasi. När sedan den lilla valpen Sockan försvinner hjälper Levi och Lo till att leta. Den lilla valpen gör precis som de flesta andra valpar och barn. Busig! Sockans matte tror inte att hon kommer få behålla henne, men som tur är kan Tiger hjälpa till.

En bok om djur går hem hos de flesta barn. Det är ett klart vinnande koncept. Lägger man till glada fantasifulla bilder blir konceptet ännu mer vinnande. Barnet gillade den, men det var en bok som läses och som sen läggs bort. Jag tycker själva användandet av fantasi var ett kul inslag eftersom det är lätt att glömma bort det.


Sockan börjar valpskola får betyget 3 av 5. Att betyget inte blir högre beror på att boken inte fastnade hos läsaren, den var spännande, rolig och fin men vi gick snabbt vidare till nästa i högen.

Sockan börjar valpskola finns även som e-bok.



Skrivet om boken av Bonnier Carlsen:

Lättläst, roligt och massor av djur i Lin Hallbergs serie ”Tiger Anderssons djurskola”. Färgstarka böcker för nybörjarläsare, om syskonen Levi och Lo som tillsammans med grannen Tiger tar hand om djur. 
Sockan börjar i valpskola är den femte helt fristående delen i serien. Läs också: Djuren flyttar in, Det piper i påsen, Sälsommar och Hemliga Hanson.