Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu -->

torsdag 5 januari 2017

Modemysteriet - Lassemajas detektivbyrå


I Modemysteriet får vi än en gång följa med till Valleby. Nu ska det bli modevisning och de två bäst klädda i staden kan vinna en resa till modets Paris. Som vanligt stöter deckarna Lasse och Maja på trubbel, modeskaparen Jean-Pierre livskamrat Lulu har försvunnit. Hur det går med modevisningen? Kommer den bli av? Och vart Lulu tagit vägen får man grubbla lite på när man läser.

Modemysteriet är lättläst precis likt tidigare böcker av Martin Widmark. Även illustrationerna, av Helena Willis, är sig lika. Vi gillar innehållet! Det är roligt och utmanande att försöka luska ut vem som är boven i dramat alternativt hitta det som saknas först. Den här gången var det lite klurigare. Boken lästes högt och vi läste ut den uppdelat på två gånger. Det är ingen långläsningsbok utan en lättläst bok med lagom mycket bilder. Ja, bilderna finns det i boken och de är livliga, även om de, av mig som vuxen, upplevs som aningen irriterande. Modemysteriet finns som både inbunden, ljudbok, mp3-bok och e-bok som går att provläsa.

Som helhelt får boken betyget 4 av 5.




Bonnier Carlsen om Modemystieret: 
De populära detektiverna Lasse och Maja har skaffat sig Vallebys skarpaste hjärnor efter mer än 13 år i deckarbranschen. Men fall 25 ser ut att bli riktigt snårigt. Det startar redan under de hektiska förberedelserna till Vallebys modetävling när den ryktbare modeskaparens älskade katt försvinner. Försvinnandet följs av ett hotbrev. Alla bävar! För utan katt ingen catwalk.