Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu -->

fredag 6 januari 2017

Knacka på! - en klassiker


Knacka på! av Anna-Clara Tidholm är en klar klassiker. Det är en enkel och glad bok som fångar upp läsaren. Den är skriven på rim, bitvis ska kanske tilläggas. Den har enkla bilder målade av författaren själv. Enkelheten spelar ingen större roll för de illustrerar tydligt det boken vill förmedla; spänning och glädje i vardagen. Bakom varje dörr, som kräver en knackning, får man se olika märkliga eller alldagliga vardagsscenrion.

Boken Knacka på! går hem hos både vuxna och barn. De enkla, men detaljrika bilderna fångar både åhörare och lyssnare. Texten är lätt att lära sig utantill och går utmärkt att läsa i sömnen och passar därför trötta föräldrar som somnar vi nattning. Tyvärr växer man snart ur boken; efter ett tag vet man vad som kommer hända och även barnet kan texten utantill. Men fram till denna stund är boken perfekt.

Betyget boken får är 4 av 5.

Alfabeta om Knacka på:

 Hundratusentals barn har knackat sig igenom Knacka på! Nu finns denna småbarnsklassiker även som läs-app i AppStore. Boken har gjort succé såväl i Sverige som i många andra länder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar