Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu -->

söndag 8 januari 2017

Ishavspiraterna - ett spännande äventyr


Ishavspirater av Frida Nilsson var radiojulkalender för några år sedan. Boken handlar, liksom kalendern, om den fruktade piraten Vithuvud som är vida känd för att röva bort barn för att få arbetskraft i sin gruva. En dag när Miki och Siri är ute på utflykt kidnappar Vithuvud Miki. Siri beger sig ut för att söka efter Miki och det är detta äventyr vi får följa.

Vi fastnade båda två för Ishavspirater, den är riktigt spännande och bitvis även läskig. Ibland känns det som att det skulle kunna vara så att allt händer i Siris fantasi, men så händer något som visar på att fallet inte är så. Boken är en lagom blandning av de starka band en familj kan ha och hur mod och rädsla ibland går hand i hand. I boken finns även bilder av Alexander Jansson.

Boken finns även som e-bok och går att provläsa på bland annat Bokus.


Avslutningsvis ger vi boken betyget 4 av 5. För sin spännande handling. För de som gillar boken rekommenderar jag även julkalendern som finns på SRplay.

Bokförlaget Natur och Kultur om Ishavspirater:
 En fantastisk äventyrshistoria om systerskap, vänskap, rädsla och mod,  rikt illustrerad i svartvitt av Alexander Jansson.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar