Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu -->

söndag 8 januari 2017

Ivar träffar en Diplodocus



Ivar träffar en Diplodocus av Lisa Bjärbo handlar om världsmästaren Ivar som har massor av dinosaurier och kan alla deras namn. På natten hjälper Ivar sina dinosaurier med något. Denna gång handlar det om Diplodocusen Doris som saknar sin flock. Boken har fina och stämningsfulla bilder av Emma Göthner.

Vi gillar Ivar träffar en Diplodocus, det är alltid spännande med dinosaurier och är det därtill ett äventyr på gång så blir det ännu roligare. I boken finns även ett faktauppslag om dinosauriesorten vilket gör att man kan få lära sig lite om den också. Det gillade vi för då kan vi läsa vidare om dinosaurien och lära oss lite mer.

Ivar träffar en Diplodocus får ett något högre betyg än vi tänkt från början just för den lilla faktarutan. Betyget blir 4 av 5.


Rabén och Sjögren om boken:

Ivar är världsmästare på dinosaurier - han har hur många som helst och han kan namnen på dem allihop. Dessutom vet Ivar något som ingen annan vet - på kvällen när pappa sover, blir dinosaurierna i Dinolandet levande.

Den här gången hjälper Ivar diplodocusen Doris som har tappat bort sin flock i ett vulkanutbrott. Vilken tur att Ivar är så bra på att leta!

En fartfylld äventyrsberättelse som avslutas med ett roligt faktauppslag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar