Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu -->

onsdag 19 april 2017

Petter och hans 4 getter



Petter och hans 4 getter av Einar Norelius handlar om bonden Petter som tillsammans med sin katt Murre Svart vallar sina fyra getter i skogen. Alla getterna har olika färger och olika egenskaper. Till exempel äter den röda geten smör och bröd och den gula är julbock varje jul. Boken är skriven på rim och lättläst.

När jag var liten fick jag höra Petter och hans 4 getter flera gånger, nästan så många att jag till och med som vuxen kunde den utantill. Boken är helt klart fin och rolig. Bilderna är charmiga och glada. Bitvis är även boken rätt spännande med trollet Ludenbens friska aptit.

Vi ger Petter och hans 4 getter betyget 4 av 5. Betyget tangerar till 3, men får det högre betyget då den faktiskt ha väldigt levande och egna bilder samt en spännande berättelse skriven på rim som engagerar.

En bok för alla om boken:

I en stuga bodde Petter med en katt och fyra getter. Hela dagen måste Petter valla sina fyra getter. Mitt i skogen i en sten bodde trollet Ludenben. Ludenben var alltid arg - alltid hungrig som en varg. Petters getter åt han upp, fastän Petter ropa "Stopp". Då var katten Murre Svart tvungen att gripa in. En klassisk barnsaga på rim som man lätt lär sig utantill.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar