Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu -->

torsdag 20 april 2017

Kanel och kanin och alla känslorna




Kanel och Kanin och alla känslorna är skriven av Ulf Stark. Boken handlar om Kanel och kanin och det otroliga viktiga (och svåra) ämnet känslor. Exempel på känslor som man i boken får stöta på är ilska, glädje och sorg. Allt skrivet på rim.

Illustrationerna i Kanel och Kanin och alla känslorna är gjorda av Charlotte Ramel. De är tydliga och illustrerar känslorna på ett lekfullt sätt. Men jag upplever inte att boken är så lärorik, de flesta (både barn och vuxna) vet att man kan känna olika känslor i olika situationer. Behöver man en bok som ingångsväg för ett samtal om känslor upplever jag att det finns andra böcker som är lämpligare. Se mer om det under känslor.

Boken Kanel och Kanin och alla känslorna får betyget 3 av 5. Den är fin på sitt sätt men saknar det där lilla extra. Boken blir lite opersonlig och handlar om karaktärerna snarare än om någon man kan identifiera sig med.

En bok för alla om boken:
Den innehåller fjorton roliga, rimmade verser om våra högsta och lägsta känslor och känsloyttringar, alltifrån avund och ilska till kärlek och ömsinthet.

Charlotte Ramel älskar sina karaktärer och låter dem agera ut alla känslorna i de underfundigt geniala, till synes enkla, bilderna.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar