Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu -->

fredag 13 januari 2017

Nu går inga monster fria - Nelly Rapp och monsterakademin



Nelly Rapp och monsterakademin handlar om Nelly som följer med sina föräldrar på en middag hos Hannibal. Middagen blir inte riktigt som tänkt när Nelly luras upp på vinden av en betjänt. Tillsammans med hunden London får vi lära känna den mystiska läraren Lena-Sleva som är lärare på monsterakademin och Hannibal som inte bara är en tråkig släkting.

Vi gillar helt klart Nelly Rapp och monsterakademin. Boken är lättläst, flyter på och så är den spännande. Det tar inte lång tid att plöja igenom den. Barnet uppskattar illustrationerna av Christina Alvner och det gör faktiskt jag också. Det faktum att omslagsbilden finns med i boken men då i svartvitt, gör även läsandet till en liten skattjakt; när kommer omslagsbilden och skiljer de sig något åt?! (Vilket det vore kul om det gjorde någon gång.

Boken finns även som ljud-bok.

Nelly Rapp och monsterakademin får betyget 4 av 5.


Bonnier Carlsen om boken:
Böckerna om Nelly Rapp tillfredsställer just behovet av mysläskig läsning för nybörjarläsaren, det är lite läskigt men mest mysigt. Christina Alvners illustrationer fångar berättelsernas grundstämningen på kornet. Hennes figurer är just läskiga och samtidigt oerhört komiska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar