Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu -->

torsdag 13 juli 2017

Flyg! sa Alfons Åberg - och iväg flög de faktiskt



Flyg! sa Alfons Åberg handlar om Alfons Åberg och hans väldigt vuxna pappa. Alfons pappa har väldigt mycket viktigheter att göra men så glömmer han av sig och kliver in i fantasins värld. Alfons är inte sen att följa med och iväg flyger dom.

Boken är skriven och illustrerad av Gunilla Bergström. Bilderna är väldigt typiska och har det som har kommit att karaktärisera Alfons och böckerna om honom. En butter och lite överdrivet vuxen pappa som tinar upp och kommer ner från sina höga hästar för att umgås lite med Alfons på dennes nivå.

Vi ger Flyg! sa Alfons Åberg betyget 4 av 5. Anledningen till detta är att boken lyckas engagera läsaren, i detta fall till att fantisera om omvärlden och vad man kan se och vad man kan låtsas att det är. Kanske är detta inte något som inträffar för alla läsare, men det är något man kan vara observant på. Och framförallt något man kan ta vara på och värdera.

Rabén och Sjögren om boken:
Alfons vill gärna vara som pappa, vuxen och allvarsam. Men så glömmer han sig och börjar leka i stället. Den här dagen lockas pappa med in i leken. Och det är nog tur för honom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar