Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu -->

onsdag 18 januari 2017

Ylvania - sagan om ljusbäraren




Ylvania, sagan om ljusbäraren är en bok som nog många sett fram emot efter att ha sett Ylvania på svt. Boken handlar om Alba som bor med sina fosterföräldrar. Hon vet nästan ingenting om sina riktiga föräldrar men en dag kommer en budbärare med ett budskap. Hon måste återvända till den värld hon en gång föddes i. Nu väntar spänning och äventyr. Hon är inte längre den vanliga Alba utan hon har magiska krafter som kan rädda landet.

Ylva Hällens bok om Ylvania är spännande och rolig att läsa. Den som har följt serien på tv kommer antagligen att gilla boken. Så var fallet här. Men vi läste ut den, gjorde lite dockor och sen var intresset över. Jag trodde boken skulle fånga intresset mer men icke. Illustrationerna, som i boken är gjorda av Gunnar Pettersson, är stämningsfulla och kompletterar texten bra.

Boken finns även som mp3-bok och e-bok. Samt går att provläsa här.

Vi ger Ylvania, sagan om ljusbäraren betyget 3 av 5. Trots att vi gillar boken och den är hyfsat stämningsfull, så saknas det där lilla extra som bidrar till att läsaren involveras.

Bonnier Carlsen om boken:

Många barn har följt den spännande serien "Ylvania" på Bolibompa, av och med Ylva Hällen. Nu kommer hennes nyskrivna högläsningsfantasy som tar vid tio år efter händelserna i teveserien. Ylva Hällens berättarglädje och Marcus Gunnar Petterssons ljuvligt säregna illustrationer sätter sagostämningen direkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar