Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu -->

måndag 9 januari 2017

Sov gott med kanin? Pfft. Kaninen som så gärna ville somna



Kaninen som så gärna ville somna : en annorlunda godnattsaga av Carl-Johan Forssén Ehrlin är en omtalad bok. Illustrationerna i boken är gjorda av Irina Maununen. Det är tänkt att boken ska hjälpa föräldern att få barnet att somna. Boken handlar om Kalle Kanin som inte kan somna. Kalles mamma tar med honom för att träffa en trollkarl och så reser de på. Hela berättelsen ska vaggas till sömns av en suspekt text.

Denna bok fungerar säkert på någon, men det var inget för oss. Den är fruktansvärt tråkig och rätt spooky eftersom man ska byta ut namnet i boken till barnets namn. Vilket kan leda till några funderingar kring huruvida det är en slump att karaktären i boken har samma namn som barnet. Sen blir det också rätt långtråkigt att läsa den. Varken barnet eller jag gillade boken något vidare. Det var knappt att vi lyckades läsa ut den. Sen att man ska läsa den under ett antal nattningar blir också lite tokigt eftersom utbyte och variation är halva nöjet för oss, "vad blir det idag?!".

Boken finns både som e-bok, cd-bok och mp3-bok med kvinnlig uppläsare och manlig uppläsare 

Kaninen som så gärna ville somna : en annorlunda godnattsaga får betyget 1 av 5.

Ehrlin förlag om boken:

När Kalle Kanin inte kan somna, tar mamma Kanin med honom att träffa farbror trollkarl som vet precis vad de ska göra för att somna. Ditt barn kommer att följa med Kalle Kanin på hans resa när de träffar olika karaktärer som hjälper dem att vaggas till sömns tillsammans med deras nya vänner.  Beteendevetaren Carl-Johan Forssén Ehrlins enkla berättelse använder ett unikt och distinkt språkmönster som kommer att hjälpa ditt barn att slappna av och somna på kvällen eller vid sovstund under dagen.  Ta tillbaka kvällen och underlätta nattningen idag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar